Logo Tange Electrotechniek

elektrotechniek bergen op zoom

wat is een
aardpen

Een aardpen is een metalen staaf die in de grond wordt geplaatst om elektrische apparaten en gebouwen te aarden. Het doel van het aarden is om een pad te bieden voor elektrische stroom om veilig naar de aarde te stromen in het geval van een elektrische storing of kortsluiting. Dit kan levens redden en schade aan gebouwen en apparaten voorkomen.

In Nederland en België is het verplicht om een aardpen te installeren bij de aanleg van een elektrische installatie in een gebouw. De aardpen moet voldoen aan specifieke eisen en worden geplaatst op een diepte van minimaal 0,5 meter onder het grondoppervlak.

aardpen slaan

aardpen slaan

Het laten slaan van een aardpen is een belangrijk onderdeel van het aarden van een elektrische installatie in een gebouw. Het moet zorgvuldig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de aardpen goed functioneert.

Tange Electrotechniek is expert op het gebied van aardpennen slaan. Het is belangrijk om een geschikte locatie te kiezen voor de aardpen, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals de samenstelling van de grond en de nabijheid van andere ondergrondse leidingen en kabels.

Het proces van het slaan van een aardpen begint met het boren van een gat in de grond met behulp van een aardboor. De diepte van het gat moet minimaal 0,5 meter zijn, en vaak wordt er gekozen voor een diepte van 1,5 meter tot 3 meter. Vervolgens wordt de aardpen in het gat geplaatst en met een hydraulische machine de grond ingeslagen tot de gewenste diepte is bereikt.

Na het slaan van de aardpen moet deze worden aangesloten op het elektrische systeem van het gebouw. Dit wordt gedaan door middel van een aardingskabel die is verbonden met de aardpen en de elektrische installatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de aardingskabel goed is geïnstalleerd en bevestigd aan de aardpen en het elektrische systeem om een ​​veilige en betrouwbare verbinding te garanderen.

aardpen kopen

Mocht u zich afvragen of het aanschaffen van een aardpen wel nodig is, dat is niet het geval. Tange Electrotechniek is gespecialiseerd in het installeren van elektrische systemen. Aardpennen slaan is dan ook onderdeel van ons servicepakket. U hoeft zich geen zorgen te maken over het aanschaffen van een aardpen omdat de aardpen is inbegrepen bij onze dienstverlening.

Door ons in te schakelen om een aardpen te slaan, bent u ervan verzekerd dat het proces op de juiste manier wordt uitgevoerd. Wij hebben ervaren technici en beschikken over de nodige apparatuur om de aardpen op de juiste diepte en op de juiste locatie te slaan. Bovendien zorgen wij ervoor dat de aardpen goed is aangesloten op het elektrische systeem van het gebouw, waardoor de veiligheid van het gebouw en de mensen die erin wonen of werken wordt gewaarborgd.

Kortom, het aanschaffen van een aardpen is bij ons niet nodig. Wij bieden een complete service en slaat de aardpen op een professionele manier.

Waarom kiezen voor
Tange Electrotechniek

Dagelijks werkt ons enthousiaste team aan zeer uiteenlopende projecten. Persoonlijk contact met zowel onze zakelijke of particuliere klanten vinden wij erg belangrijk. Zo heeft u bij ons altijd één aanspreekpunt in het bedrijf.

Bedrijfswagen Tange Electrotechniek
Volg ons ook op onze social kanalen.

Hoe kunnen wij
u helpen?

Vul uw gegevens zo compleet mogelijk in.
E-mail berichten worden over het algemeen binnen 7 dagen beantwoord. Mocht u direct een antwoord nodig hebben verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen.

Wij gaan u
terugbellen

Oplichters actief

Wij hebben te horen gekregen dat er oplichters actief zijn die zich voordoen als monteur(s) van Tange Electrotechniek. Dit vinden wij erg vervelend en hebben hiervoor de hulp van de politie ingeschakeld. Hierbij willen wij u de onderstaande aandachtspunten op het hart drukken om de kans op oplichting tot een minimum te beperken.