Logo Tange Electrotechniek

elektrotechniek bergen op zoom

keuring &
inspectie

Het garanderen van een veilige werkomgeving is de verantwoordelijkheid van u als werkgever. De elektrotechnische installaties in uw bedrijf dienen daarom geïnspecteerd te zijn volgens de normen van NEN 1010 en NEN 3140. Zowel de Arbowet als verzekeraars zien streng toe op het voldoen aan de eisen van deze NEN normen. Zodat u de veiligheid van uzelf en uw werknemers kunt blijven waarborgen.

Het uitvoeren van NEN inspecties is vakwerk. Wij hebben gecertificeerde inspecteurs in huis voor het uitvoeren van zowel periodieke keuringen voor bestaande installaties (NEN 3140), als opleveringsinspecties bij nieuwe installaties (NEN 1010).

NEN1010 keuring

NEN1010 keuring

Voordat u uw nieuwe elektrotechnische laagspanningsinstallatie in gebruik mag nemen, moet deze onafhankelijk zijn gekeurd volgens de bepalingen van NEN 1010. We noemen deze keuring ook wel een opleveringsinspectie.
De NEN 1010 keuring toont aan dat uw nieuwe installatie volgens de norm is gebouwd. Zodat uw werknemers deze veilig in gebruik kunnen nemen en er geen verstoring in de bedrijfsprocessen mag worden verwacht. Ook kan deze keuring worden toegepast als uw installatie recent zeer ingrijpend is verbouwd.

De NEN 1010 keuring bestaat uit visuele inspectie, controles door middel van metingen en tests. We verwerken onze bevindingen in een overzichtelijk keuringsrapport. Daarnaast ontvangt u van ons concreet advies wanneer er gebreken zijn opgemerkt tijdens de inspectie. U kunt de gebreken vervolgens door een installateur van uw keuze laten herstellen, of dit door Tange Electrotechniek laten doen.

Als de installatie in gebruik is genomen dient u deze volgens de NEN 3140 te onderhouden en te beheren. Hoe vaak de inspectie plaats moet vinden wordt bepaald door de tabel in de norm. De verzekeraar kan hiervan afwijken.

NEN3140 keuring

Een periodieke inspectie van uw elektrotechnische installaties is verplicht en kan veel leed en schade voorkomen. Denk hierbij aan risico’s als brandgevaar, aanrakingsgevaar en storingen. Tijdens een periodieke keuring volgens de richtlijnen van NEN 3140, worden mogelijke afwijkingen of gebreken tijdig opgemerkt. Hierdoor voorkomt u onnodige risico’s op de werkvloer.

Een NEN 3140 inspectie bestaat uit controle door middel van metingen, tests en een visuele keuring. Aan de hand van onze bevindingen, stellen we een nauwkeurig inspectierapport op, dat blijvend inzicht geeft in de resultaten van de metingen van dat moment. Ook geven we advies voor opgemerkte gebreken. U kunt deze vervolgens laten uitvoeren door een installateur van uw keuze, of door Tange Electrotechniek.

De geldigheid van de NEN 3140 keuring is afhankelijk van een aantal factoren. Leidend daarbij zijn de afspraken met uw verzekeraar, de staat van de installatie en de score uit het puntensysteem van de richtlijn. Meestal is de keuring 3 tot 5 jaar geldig.

De NEN 3140 inspectie kan worden uitgebreid met een inspectie met gebruik van warmtebeeldcamera’s.

SCIOS Scope 8 Inspectie

Faucibus scelerisque eleifend donec pretium vulputate sapien nec. Ultrices dui sapien eget mi proin. Ornare arcu odio ut sem nulla pharetra diam sit amet. Tempor orci dapibus ultrices in iaculis nunc. Diam quis enim lobortis scelerisque. Facilisis sed odio morbi quis. Feugiat nibh sed pulvinar proin. Dolor sit amet consectetur adipiscing elit pellentesque habitant. Pharetra pharetra massa massa ultricies mi.

SCIOS Scope 10 Inspectie

Faucibus scelerisque eleifend donec pretium vulputate sapien nec. Ultrices dui sapien eget mi proin. Ornare arcu odio ut sem nulla pharetra diam sit amet. Tempor orci dapibus ultrices in iaculis nunc. Diam quis enim lobortis scelerisque. Facilisis sed odio morbi quis. Feugiat nibh sed pulvinar proin. Dolor sit amet consectetur adipiscing elit pellentesque habitant. Pharetra pharetra massa massa ultricies mi.

Kwaliteit van het hoogste niveau

Door brede kennis en ruime ervaring leggen wij onze lat hoog! Dit uit zich in kwaliteit installaties van ongekend hoog niveau.

Alle disciplines in huis

Als landelijk erkend installateur leveren wij diensten van technische plannen en installaties tot inspecties en nazorg.

Servicedienst 24/7 bereikbaar

Wij laten niemand graag in het donker zitten. U kunt ons daarom als zakelijke of particuliere klant altijd bereiken, met of zonder contract.

Waarom kiezen voor
Tange Electrotechniek

Dagelijks werkt ons enthousiaste team aan zeer uiteenlopende projecten. Persoonlijk contact met zowel onze zakelijke of particuliere klanten vinden wij erg belangrijk. Zo heeft u bij ons altijd één aanspreekpunt in het bedrijf.

Bedrijfswagen Tange Electrotechniek
Volg ons ook op onze social kanalen.

Hoe kunnen wij
u helpen?

Vul uw gegevens zo compleet mogelijk in.
E-mail berichten worden over het algemeen binnen 7 dagen beantwoord. Mocht u direct een antwoord nodig hebben verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen.

Wij gaan u
terugbellen

Oplichters actief

Wij hebben te horen gekregen dat er oplichters actief zijn die zich voordoen als monteur(s) van Tange Electrotechniek. Dit vinden wij erg vervelend en hebben hiervoor de hulp van de politie ingeschakeld. Hierbij willen wij u de onderstaande aandachtspunten op het hart drukken om de kans op oplichting tot een minimum te beperken.