Logo Tange Electrotechniek

elektrotechniek bergen op zoom

wat kost
een laadpaal thuis

Bij de aanschaf van een elektrische auto is het noodzakelijk dat u ook nadenkt over waar u deze kunt opladen. Is hiervoor een mogelijkheid bij u in de straat? Of is dit te ver weg, waardoor u een stuk moet lopen? Het kan ook zijn dat een laadpaal bezet is, waardoor u uw auto niet kunt opladen, met alle gevolgen van dien. Om uzelf te ontzorgen kunt u ervoor kiezen om een laadpaal bij u thuis te laten installeren. In dit artikel vertellen we u alle voordelen van het hebben van een laadpaal thuis.

De voordelen van een laadpaal thuis

Het hebben van een laadpaal bij uw huis biedt een aantal fijne voordelen. U hoeft bijvoorbeeld niet meer in de rij te staan bij een laadpunt. Dit scheelt een hoop tijd (en frustratie). Wanneer u uw auto kunt opladen thuis, kunt u dit ook makkelijk ‘s nachts doen. U hebt dan de volgende dag een opgeladen auto, waardoor u snel de weg op kunt. Het opladen bij een openbare laadpaal is meestal op lange termijn een stuk duurder. Het is misschien een grote investering, maar het betaalt zich uiteindelijk zeker uit. Gebruik u uw laadpaal thuis niet heel frequent? Dan kunt u zelfs uw laadpaal openbaar maken. Hierdoor kunnen andere gebruikers uw oplaadpunt gebruiken, waardoor u ook nog een verdient aan uw oplaadpunt. Wanneer u zonnepanelen hebt, kun u uw laadpaal thuis gebruiken om overdag overtollige energie mee op te slaan.

Met een verzwaring van uw meterkast kunt u uw auto zelfs sneller opladen. U kunt uw meterkast laten verzwaren wanneer u een 1-fase aansluiting hebt, maar uw elektrische auto een 3-fase aansluiting heeft. De verzwaring meterkast kunt u regelen via uw netbeheerder. De kosten hiervan bedrag om en nabij 300 euro.

Laadpaal thuis een slimme investering

Hierboven hebben we het al gehad over de voordelen van een elektrisch oplaadpunt bij uw huis. Maar is het ook echt een slimme investering? U kunt de kosten van uw oplaadpunt snel terug verdienen wanneer u het slim aanpakt, zoals het openbaar maken van uw oplaadpunt. Anderen maken dan gebruik van uw oplaadpunt en betalen hiervoor. Dit kan tegenwoordig vrij eenvoudig via een app. Het ‘’verkopen’’ van stroom is op uw eigen terrein gewoon toegestaan. In combinatie met zonnepanelen bent u helemaal goed bezig. Het is niet alleen heel duurzaam, maar u laadt uw auto ook nog eens gratis op. Een prima langetermijninvestering dus! Bij Tange Electrotechniek bieden we zowel elektrische laadpalen als zonnepanelen aan. Zoals eerder genoemd kunt u dus ook uw stroom opslaan via uw oplaadpunt. Dit heeft ermee te maken dat zonnepanelen overdag meer stroom opwekken, dan dat er wordt verbruikt. In de avond wilt u meestal meer gebruik maken van uw energie, maar dan is de zon weg en wordt er dus geen energie geleverd. U kunt uw elektrische laadpaal thuis met uw thuisnetwerk verbinden, waardoor de accu van uw auto gebruikt kan worden om een overschot aan energie mee op te vangen.

Bespaartips op laadpaal kosten thuis

Bij de aanschaf van een elektrische auto, en een elektrische laadpaal thuis, bespaart u natuurlijk direct geld ten opzichte van een auto op benzine of diesel. Maar er zijn nog meer mogelijkheden om te besparen tijdens het opladen van uw elektrische auto. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een slimme laadpaal thuis. Deze elektrische laadpaal houdt automatisch rekening met uw verbruik en past waar nodig het verbruik aan. Hebt u in huis veel elektrische apparaten aan staan? Dan past de slimme laadpaal automatisch het verbruik aan. De combinatie van een elektrische laadpaal met zonnepanelen is een uitstekende uitkomst om veel kosten te besparen, omdat u uw eigen stroom opwekt. Dat u weer kunt gebruiken om uw auto mee op te laden.

Dynamic load balancing

Bij het gebruik van een elektrische laadpaal krijgt uw elektriciteitsmeter het zwaar te verduren. U kunt u dus vast voorstellen dat een stroomstoring zo kan gebeuren. Dynamic load balancing helpt om een stroomstoring te voorkomen. Heeft u elektrische laadpaal deze functie? Dan weet u zeker dat uw energienetwerk niet overbelast raakt.

Laadpaal thuis kosten: subsidieregeling

Een elektrisch oplaadpunt kan voelen als een flinke investering. Daarom wilt u vast graag weten of er vanuit de overheid een subsidie is op de aanschaf van een laadpaal thuis. Helaas moeten we u dan teleurstellen. Vanaf 2022 is er geen subsidie meer voor elektrische laadpalen, wanneer u deze als particulier aanschaft. Bij Tange Electrotechniek maken we altijd een passende offerte, zodat u nooit teveel betaalt!

Kunnen wij u helpen?

Heeft u een specifieke vraag of wilt u meer informatie?

Kwaliteit van het hoogste niveau

Door brede kennis en ruime ervaring leggen wij onze lat hoog! Dit uit zich in kwaliteit installaties van ongekend hoog niveau.

Alle disciplines in huis

Als landelijk erkend installateur leveren wij diensten van technische plannen en installaties tot inspecties en nazorg.

Servicedienst 24/7 bereikbaar

Wij laten niemand graag in het donker zitten. U kunt ons daarom als zakelijke of particuliere klant altijd bereiken, met of zonder contract.

Waarom kiezen voor
Tange Electrotechniek

Dagelijks werkt ons enthousiaste team aan zeer uiteenlopende projecten. Persoonlijk contact met zowel onze zakelijke of particuliere klanten vinden wij erg belangrijk. Zo heeft u bij ons altijd één aanspreekpunt in het bedrijf.

Bedrijfswagen Tange Electrotechniek
Volg ons ook op onze social kanalen.

Hoe kunnen wij
u helpen?

Vul uw gegevens zo compleet mogelijk in.
E-mail berichten worden over het algemeen binnen 7 dagen beantwoord. Mocht u direct een antwoord nodig hebben verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen.

Wij gaan u
terugbellen

Oplichters actief

Wij hebben te horen gekregen dat er oplichters actief zijn die zich voordoen als monteur(s) van Tange Electrotechniek. Dit vinden wij erg vervelend en hebben hiervoor de hulp van de politie ingeschakeld. Hierbij willen wij u de onderstaande aandachtspunten op het hart drukken om de kans op oplichting tot een minimum te beperken.